Solicita oferta
Filtreaza dupa
Plecare
Pret pe persoanaDescriere

Australia este în fapt o țara-continent, mai exact singura țară din lume care ocupă în întregime un continent (cu același nume). Deși are o suprafață extrem de mare, Australia este în mare parte nelocuită, în principal din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De vină sau divină este apa care înconjoară teritoriul din toate părțile. Aceste lucruri- lipsa oamenilor și fertilitatea dată de prezențe apei au favorizat dezvoltarea florei și a faunei, astfel că Australia are în majoritate specii de plante și animale unice în lume.

 

Cea mai importantă atracție turistică a Australiei rămâne Marea Barieră de Corali, un ecosistem unic, ajuns la venerabila vârstă de 20 de milioane de ani. Suprafața pe care o ocupă este mai mare decât cea a Marii Britanii și Irlandei la un loc.

 

Metropolele australiene sunt strălucitoare, dar, dacă vreți să descoperiți și cealaltă față a țării, puteți călători spre nordul teritoriului. Aici veți descoperi cultura indigenă și situri arheologice antice. Și, dacă încă vă întrebați care e capitala, Sydney sau Melbourne, ar fi bine să memorați: Canberra!

 

Gastronomia australiană este exotică și savuroasă. Puteți încerca și preparate neobișnuite, precum friptura din carne de cangur, emu sau crocodil, dar aveți și variante mai conservatoare și mai apropiate de stilul culinar european, precum carnea de pui sau de miel. Datorită temperaturilor extrem de ridicate, vinurile australiene sunt deosebit de aromate și dulci. Merită încercate!

 

BINE DE ȘTIUT

Datorită vastei întinderi pe care o are, Australia este casă pentru o sumedenie de insecte și reptile. Aici veți găsi 20 dintre cele 25 cele mai veninoase specii de șerpi din lume, dar și peste 1500 de specii de păianjeni, printre care și păianjenul australian cu pânza-pâlnie, cel mai veninos din lume.

 

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai bună perioadă în care poate fi vizitată Australia este în timpul sezonului uscat, între lunile aprilie și octombrie. Dacă planificați să vizitați regiunile nordice, cea mai bună perioadă este luna mai, datorită lipsei precipitațiilor.

 

Capitala: Canberra

Moneda: Dolar Australian

Clima: mixtă

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Daca oferta dorita nu se afla in lista de mai sus, te rugam solicita oferta personalizata

Nu ai gasit nimic interesant aici?

Cerere oferta personalizata!

agentia de turism Z Tour