Polinesia Franceza - Bora Bora 

 
Bora Bora
Bora Bora
Bora Bora
Bora Bora
Bora Bora este o insulă vulcanică din atolul cu același nume. Atolul Bora Bora este așezat la 225 km nord-vest de Tahiti. Insula principală are o lungime de 6,5 km și o lățime de 4 km. Atolul aparține colectivității de peste mări franceze, Polinezia franceză.
Considerată ”cel mai frumos loc de pe pământ”, supranumită “perla Pacificului” sau în traducere din limba tahitiană ”creată de zei”, Bora Bora te întâmpină cu peisaje paradisiace oferite atât de grandoarea vulcanilor Mount Otemanu şi bora-boraMount Pahia,dar şi de plajele superbe şi lagunele cu apă cristalină. Recifurile de corali care înconjoară insula, plantele subacvatice, peştii şi celelalte vieţuitoare marine, vin să întregească minunăţiile pe care această insulă îndepărtată le are de oferit. Bora Bora este formată din insula principală, în jurul căreia se află atolii Motu Tevairoa, Sofitel Motu, Motu Toopua, Motu Piti Aau şi Motu Ome. Privit de sus, întregul ansamblu oferă privirii o bucurie de culori şi nuanţe, de la bleu, la azur şi turquoise până la albastrul întunecat al oceanului de după bariera de corali, totul înconjurand smaraldul intens al insulei centrale, conferit de vegetaţia luxuriantă.Cea mai convenabilă rută pentru a ajunge în Bora Bora este Paris – Los Angeles – Papeete (Tahiti) – Bora Bora. Dacă este achizionat din timp, preţul unui bilet de avion este de 450 -500Eur pe segmentul Paris – Los Angeles şi 650Eur din Los Angeles în Tahiti. Din Papeete există şase curse zilnice către Bora Bora, operate de Air Tahiti, la un preţ de circa 120Eur pentru un bilet dus-întors. Pentru acestă rută trebuie obţinută viza de tranzit pentru SUA. Agenţiile din Romania oferă în general numai cazare, iar preţul este de 2200 de euro de persoană pentru un sejur de 10 nopţi, cazare cu demipensiune la un hotel de 3 stele. Dacă ne uităm însă la pachetele turistice în arhipelagul Polineziei Franceze oferite de agenţiile de turism din alte ţări, putem găsi de exemplu un sejur de 12 nopţi în 5 insule: Tahiti, Moorea, Tahaa, Raiatea şi Bora Bora, cu plecare din Paris. Preţul este de 2500Eur de persoană şi include transportul, taxele, transferurile şi cazare cu demipensiune.

Vremea în Bora Bora
Polinezia Franceză este o destinaţie tropicală, temperatura variază între 24°C şi 30°C pe parcursul întregului an, iar temperatura apei se situează între 23°C şi 26°C. Există două anotimpuri, între aprilie şi octombrie este iarnă, sezonul uscat, iar în iulie şi august, datorită vânturilor din sud-est, numite maraamu, este cel mai racoare, de aceea pentru seară şi dimineaţă devreme este recomandat să aveţi un pulover sau o bluză cu mânecă lungă. Sezonul umed, ploios, începe în noiembrie şi durează până în martie. Este umezeală şi plouă desul de des. Vântul poate atinge viteze de peste 220km/h şi, deşi foarte rar, se poate totuşi transforma în ciclon. Ultima dată când Polinezia Franceză a fost afectată de ciclon a fost la începutul anilor ‘90.Dintre toate insulele arhipelagului, Bora Bora oferă cea mai variată gamă de oferte de cazare. Puteţi alege fie un hotel, o pensiune sau un camping unde vă puteţi bucura de condiţii bune şi aceeaşi panoramă superbă pe care o oferă şi hotelurile sau bungalourile de lux. Pension Maeva – Chez RosineMasson, Chez Rosina sau Chez Robert et Tina sunt cel mai bine cotate. Four Seasons Resort Bora Bora, Inter Continental Thalasso-Spa Bora Bora, The St.Regis Bora Bora Resort (considerat cel mai luxos), Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa, Bora Bora PearlBeach Resort & Spa, Sofitel Bora Bora ex Marara &Private Island, Sofitel Motu Resort sau Le Meridien sunt resorturi de 4 şi de 5 stele. Pentru o noapte de cazare preţul pentru un bungalou pe apă este de circa 250Eur la Sofitel, 450Eur la Hilton şi ajunge până la 750Eur la Inter Continental.
Snorkeling, scuba diving, jet-ski, plimbari cu submarinul,in paralel cu admirarea peisajelor ireal de frumoase de pe insula, turistii se pot delecta cu o diversitate de activitati pentru toate gusturile si preferintele. Cele mai cautate sunt activitatile pe apa, precum snorkeling-ul, scuba diving sau plimbarile cu jet-ski-ul si submarinul. Oricare dintre aceste alegeri va aseaza in vecinatate cu fauna deosebita a Pacificului. Puteti admira specii de pesti exotici, rechini, pisici de mare sau recifele de colari ce inconjoara insula.Turistii indragostiti de peisajele insulei si mai ales cei care nu sufera de inaltime se pot orienta catre parasailing sau catre plimbarile de 15 sau 30 de minute cu elicopterul, totul in functie de bugetul alocat vacantei. Un alt punct de atractie al insulei Bora Bora este ferma de perle, care poate fi vizitata. Aflati cum se cultiva si cum se recolteaza perlele si, daca va permiteti, puteti cumpara bijuterii cu perle naturale.
Oferte - Bora Bora
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?