Asia - Malaezia 

 

Malaezia oferă contrastul dintre strălucirea uluitoare a orașelor și cele mai vechi păduri tropicale din lume. O îmbinare între China și India, între tradiții și temple hinduse, și luxul resorturilor de pe plajă, și simplitatea localnicilor care umblă desculți chiar și în orașele mari.

 

Indiferent cât de exigent sunteți, Malaezia va reuși să vă satisfacă toate cerințele. Ei, bine, fie, aproape toate! Există și unele restricții de care e bine să țineți cont. Spre exemplu, pe plaje este obligatorie purtarea costumului de baie întreg. Dar ce mai contează această mică restricție, când ajungeți pe o plajă care arată exact ca în screen saver-ul acela paradisiac pe care îl aveți pe laptopul de serviciu, cu plaja lungă, acoperită de nisip alb-alb și (pare) fin ca mătasea, palmieri peste tot și apă atât de curată că se văd recifii de corali desprinși parcă din curcubeu…Ei bine, aceea e Insula Langkawi și nu e singura exact așa din Malaezia!

 

De mâncat, e bine să o faceți exact cât știți că ”duce” stomacul dvs., mai ales că felurile de mâncare gătite la colțul străzii nu sunt dintre cele mai ușor de digerat- și aici nu vorbim doar de multitudinea de condimente pe care le folosesc…chinezii și indienii în gastronomie. Căci mâncarea tradițional malaeziană e scumpă la vedere (nu și la preț, veți constata că prețurile sunt decente chiar și în Kuala Lumpur). Însă vă recomandăm să faceți o cură ”intensă” de fructe exotice, de fapt de fructe de-ale locului, precum nuca de cocos- atât mâncată, cât și băută, are un gust cum nu veți găsi în multe locuri în lume!

 

BINE DE ȘTIUT

Este de preferat să aveți mereu cu dumneavoastră o umbrelă sau o pelerină de ploaie.

În lăcașurile de cult este bine să vă acoperiți umerii, brațele și picioarele. Cam tot adică.

Întotdeauna atunci când salutați un localnic, strângeți-i mâna și la sosire și la plecare. Femeile și bătrânii se salută printr-o înclinare a capului.

 

IDEAL DE VIZITAT

Cea mai bună perioadă este între iunie și iulie pentru coasta de Est (din noiembrie până în ianuarie cad precipitații abundente) și între ianuarie și februarie pentru Vest (între lunile aprilie și mai plouă torențial). Temperaturile și umiditatea sunt ridicate peste tot și pe tot parcursul anului, atingând frecvent 30 de grade Celsius.

 

Capitala: Kuala Lumpur

Moneda: Ringgit

Clima: caldă, umedă și ploioasă

 

Principalele atractii turistice

• Admirati bijuteriile arhitecturale din Kuala Lumpur - Cladirea Sultan Abdul Samad aflata in Piata Independentei, care amesteca stilurile victorian si maur, Gara Kuala Lumpur, care se aseamana cu un palat maur si lantul de moschee Vineri si Nationale.
• Castelul Kellies este inconjurat de plantatii de cauciuc, aceste ruine fiind tot ce a ramas din ambitia scotianului William Kellie Smith de a recreea o bucatica din taramul natal.
• Faceti un tur al celor mai impresionante moschee din Malaezia - Kuala Kangsar, Ubudiah, Moscheea de Stat din Seremban, Tranquerah, una dintre cele mai vechi moschee, aflata in Malacca, Moscheea de Stat Kuchings Sarawak, cu domuri aurite magnifice si Moscheea futurista An~nur Jamek din Labuan.
• Explorati Malaezia subterana vizitand templul hindus din Pesterile Batu, sau pesterile-templu de la Perak Tong, Sam Poh Tong si Kek Lok Tong.
• Parcul National Gunung Mulu este loc de patrimoniu mondial. Aici puteti vedea cel mai extins sistem de pesteri din lume si ultimul trib de nomazi Sarawak.
• Parcul Templar, la 22km nord de Kuala Lumpur, este bucata conservata de padure tropicala. Parcul mai contine trasee prin jungla, lagune in care se poate inota si cascade.
• Taman Negara este cel mai mare parc national din Malaezia si este inconjurat de cea mai veche padure tropicala din lume (se presupune ca are 130 milioane de ani).
• Vizitati insulele gemene Perhentian Besar si Perhentian Kecil. Cele mai frumoase doua insule din tara se pot lauda cu plaje cu nisip alb si ape cristaline aproape neexplorate.
• Templul Serpilor din Penang este o atractie mai neobisnuita, un loc in care misuna serpii ametiti de aromele ce plutesc in aer.
• In fiecare an in Malaezia au loc festivaluri magnifice, pline de culoare. Puja Umur (ziua de nastere a sultanului) se sarbatoreste cu un festival ce dureaza o saptamana intreaga si care incepe cu o parada in Kota Bharu. Si Festivalul International Anual Penang Barcile Dragon este foarte popular.
• Urcati in turnurile gemene Petronas, care domina orasul de la inaltimea de 436m, pentru a avea o priveliste panoramica a orasului.
Destinatii - Malaezia
Oferte - Malaezia
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?