Caraibe - St. Maarten 

 
Saint Maarten este o insula impartita intre Guadelupa Franceza si Antilele Olandeze si este cel mai mic stat impartit intre doua tari. Cu toate astea, nu exista granite reale ci doar monumente si indicatoare care delimiteaza granita. Cele doua tari au decis in urma cu 350 de ani ca locuitorii pot trece granita fara probleme.
Separarile sunt mai degraba formale - electricitatea pe partea franceza este 250V, iar in partea olandeza este 110/120; daca vreti va vorbiti la telefon din partea olandeza in cea franceza si invers, apelul va fi international.
Partea olandeza este mai dezvoltata decat cea franceza si a devenit o destinatie importanta in ceea ce priveste piata imobiliara. Aici exista cladiri inalte de apartamente si comunitati pe malul marii, se vorbeste engleza si moneda folosita este dolarul american. Saint Maarten este cunoscuta pentru viata de noapte animata, plaje, bijuterii, bauturi exotice pe baza de rom si multe cazinouri. Saint-Maarten, partea franceza, este cunoscuta pentru plajele de nudisti, haine, magazine si bucataria franceza si caraibeana. Aici nu sunt cazinouri, insa sunt mai multe frumuseti naturale. Orasele Marigot si Grand Case va ofera unele dintre cele mai gustoase bucate din toata lumea.
Principalul mijloc de transport pe insula sunt masinile inchiriate, iar daca intentionati sa strabateti drumurile din natura, cele mai potrivite sunt masinile de teren. In ultima vreme, traficul a devenit o problema pe insula si blocajele sunt un fapt obisnuit intre Marigot, Philipsburg si aeroport. Datorita locatiei la zona de convergenta intertropicala, insula este amenintata ocazional de furtuni tropicale la sfarsitul verii si inceputul toamnei. Insulele vecine sunt Saint Barthelemy (franceza), Saba (olandeza), Anguilla (franceza), Sint Eustatius (olandeza) si St Kitts si Nevis. Cu exceptia insulei Nevis, toate aceste insule vecine sunt vizibile din Sint Maarten, intr-o zi senina.
Principalele atractii :
• Vizitati orasul incantator Marigot. Puteti inchiria barci mici pentru sporturi de apa.
• Treceti granita (fara a avea nevoie de pasaport) in partea olandeza, Sint Maarten si bucurati-va de atmosfera coloniala si magazinele "duty-free" din Philipsburg, principalul oras din Sint Maarten, situat pe o fasie de nisip ce separa mlastinile saline Great Salt Pond de ocean. Intregul oras consta in doua strazi - Voorstraat (Strada din fata) si Achterstraat (Strada din Spate) - si cateva alei scurte.
• Vizitati cele noua biserici cu sindrila din Philipsburg si vizitati Monumentul Jubileului de Aur al Reginei Wilhelmina. In apropiere se afla Fort Amsterdam, datand din vremea primilor colonisti.
• Calatoriti in interiorul insulei pentru a vedea vechile plantatii si conacele de pe dealurile impadurite din jurul Muntelui Flagstaff si Monumentul Granitei, ce sarbatoreste 300 de ani de cooperare intre francezi si olandezi.
• Insula este o destinatie principala pentru navigatie in Caraibe, gazduind regata Heineken in fiecare an. Puteti inchiria orice, de la barci cu motor si iahturi pana la canoe, sau faceti excursii pe plajele izolate sau insulele nelocuite din apropiere.
• Profitati de recifurile coraliere din larg. Unul dintre cele mai populare locuri de scufundari este epava HMS Proselyte, un vas care s-a scufundat in 1801.
• Puteti face drumetii si ciclism montan pe traseele de pe coasta si de pe Varful Paradis.
Oferte - St. Maarten
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?