Africa - Tunisia 

 
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia
Tunisia nu este doar un loc in care gasiti vara cand acasa este iarna. Un taram ospitalier, plin de contraste, mirodenii, orase stravechi, festivaluri animate, un litoral superb si o clima placuta sunt elementele ce fac din Tunisia o destinatie turistica foarte populara.
Tunisia, oficial Republica Tunisiană este o țară situată în nordul Africii, este cea mai mică țară situată aproape de Munții Atlas. Se învecinează cu Algeria în vest și Libia în est. Numele țării provine de la numele capitalei Tunis. Este țara situată în zona cea mai estică a Maghrebului. Insula cea mai mare este Djerba (514 km²).
Unul dintre aspectele izbitoare ale Tunisiei este faptul ca fiecare oras pare a fi foarte vechi. Tara a apartinut fenicienilor, cartaginezilor, bizantinilor, romanilor, arabilor, turcilor si francezilor, toate aceste imperii lasandu-si amprenta asupra celei mai mici tari din Africa, dar care are suficienta diversitate cat pentru un continent intreg. Totodata Tunisia este si una dintre cele mai moderne natiuni islamice - femeile se bucura de toate drepturile, iar alcoolul este la indemana. De la independenta statului din 1956, conducatorii tarii au fost adeptii separarii dintre religie si politica si au descurajat fundamentalismul islamic.
Coasta Mediteranei de 1.400km este punctata de plaje superbe. Vizitati orasele Mahdia, Sousse, Sfax, Monastir si Tozeur. Incercati totusi sa nu va petreceti toata vacanta pe litoral si descoperiti si restul Tunisiei. In sud se afla desertul unduitor al Saharei, lacurile sarate si arhitectura berbera ce a servit ca locatie pentru filme ca Razboiul Stelelor si Pacientul Englez. Un alt loc ce merita vizitat in sud este insula Jerba, numita si Insula de Vis. Vestul tarii este teren muntos, muntii atlas impartind Tunisia intre sudul semi arid si nordul fertil. In nord se afla padurea Kroumirie si vaile raurilor Bizerte si Medjerda. Cea mai placuta perioada pentru a vizita Tunisia sunt lunile mai, iunie si septembrie, cand nu este frig, dar nici prea cald, iar peisajul este infloritor. - See more at: http://www.turistik.ro
• Moscheea Zitouna din Tunis.
• Vizitati una dintre cele mai mari din lume colectii de mozaic roman, la muzeul Bardo aflat intr-un palat din secolul XVII.
• Explorati ramasitele unei mari civilizatii - intemaiata de fenicieni in 814 IHr, Cartagena a fost ridicata de romanii care l-au transformat in al treilea oras ca marime din Imperiul Roman.
• Vizitati centrul istoric al orasului sfant Kairouan, unde se afla peste 50 de moschee. Cea mai veche si cea mai sfanta este moscheea Sidi Oqba.
• Vizitati situl roman Dougga, un oras ce a avut 10.000 de locuitori. Ruinele sale conservate va ofera o viziune asupra vietii romanilor.
• Plimbati-va printre ruinele celui mai bine conservat site punic, la 8km nord de Kelibia.
• Admirati maretia coloseumului El-Jem, ce avea o capacitate de 30.000 de persoane.
• Vizitati casele subterane de la Matmata, care reprezinta solutia ingenioasa a berberilor de a face fata caldurii insuportabile.
• Alte asezari subterane se afla la Bulla Regia. Si aici romanii au folosit casele subterane pentru a se feri de caldura.
• Faceti drumetii prin desert de la Douz, pe camila sau cu un automobil de teren. Excursiile pot dura de la o ora pana la trei saptamani.
• Vizitati lacul Chott El Jerid, care face parte dintr-o serie de lacuri ce se intind pana in Algeria. Pe timpul verii lacurile sunt complet uscate, iar iarna sunt pline de apa.
• Plimbati-va prin cartierul vechi al Tunisului si incercati-va calitatile de negociator. Puteti face cumparaturi din Souk el Attarine, locul in care se vand parfumuri si uleiuri inca din secolul XIII.
• Vizitati insula Djerba, ce va ofera plaje cu nisip alb fin, sate la umbra palmierilor si obiecte de artizanat pe care le puteti lua ca suveniruri.
Oferte - Tunisia
pag. 1 /2
 
pag. 1 /2
 
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?